29-09 Ημερίδα γνωριμίας με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ημερίδα γνωριμίας με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του»

Τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44», ενόψει και της περιόδου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όπου κυριαρχούν κορυφαίες επέτειοι με γενικό αλλά και τοπικό χαρακτήρα προγραμματίζουν Ημερίδα γνωριμίας των εκπαιδευτικών με το Μουσείο.
Το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44» ιδρύθηκε το 2009 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Στεγάζεται στο Δημαρχείο Λαμίας (οδός Φλέμιγκ – κτίριο πρώην Νοσοκομείου), στο ΒΑ τμήμα του ισογείου και αποτελείται από 4 αίθουσες και γραφείο- βιβλιοθήκη.
Περιέχει μια σειρά από εκθέματα (στολές, όπλα, ημερολόγια, προσωπικά αντικείμενα, λάφυρα κλπ), φωτογραφίες, χάρτες, εφημερίδες και άλλο υλικό, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο αυτή είτε χρονολογικά είτε θεματικά.

Το Μουσείο μπορούν να επισκέπτονται σχολικές ομάδες, κατόπιν συνεννοήσεως. Για τις σχολικές ομάδες που θα το επισκεφθούν, υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης από εθελοντές εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από 18.30 έως 19.30 και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Ξενάγηση και γνωριμία με τις αίθουσες, τα εκθέματα και τη βιβλιοθήκη του Μουσείου – Βασ. Μάργαρης – Γ. Αναγνώστου)
2. Σύντομη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος (Γ. Σταυρόπουλος – Γ. Αναγνώστου)
3. Δράσεις και προτάσεις σχετικά με εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο ( Τζ. Παπαγιαννοπούλου )
4. Συζήτηση και απάντηση σε τυχόν απορίες
5. Παράδοση ενημερωτικού υλικού σε κάθε εκπαιδευτικό

Παρακαλούμε να δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στα Γρ. Σχ. Δραστηριοτήτων: τηλ. 22310-24705, 22310-30647 e-mail: [email protected] και [email protected] έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται για επίσκεψη, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2231351079, 6974515424, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 13.00 (υπ. ο κ. Β. Μάργαρης).
Το Μουσείο διαθέτει μικρή βιβλιοθήκη και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μπορεί να δανείζει στα σχολεία.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της σχολικής σας μονάδας.