25-09-20 Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων  πανελλαδικών εξετάσεων 2020 περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

ipourgeio 400px

25-09-20 Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων  πανελλαδικών εξετάσεων 2020 περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/128348/A5/24-9-2020 Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι  Γενικών και  Επαγγελματικών Λυκείων α) του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Ν. Χανίων και β) του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι  υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2020, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούσαν μονίμως στις ως άνω περιοχές ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ειδικό ποσοστό αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου ως εξής:

  • Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ με το Νέο Σύστημα εισαγωγής, αποδίδεται ποσοστό 0,12% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ με το Παλαιό Σύστημα εισαγωγής, αποδίδεται ποσοστό 0,04% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 0,23% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

Για τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.  


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας