Οδηγίες για τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020.

pe20-covid20

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 κατά τις
πανελλαδικές εξετάσεις 2020.
Σε κάθε Λυκειακή Επιτροπή Εξετάσεων (ΓΕΛ) ή Επιτροπή Εξεταστικού Κέντρου (ΕΠΑΛ) ένας εκ των μελών ορίζεται ως υπεύθυνος για τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19.
1. Εάν κάποιος υποψήφιος ή εκπαιδευτικός σε αίθουσα εξεταστικού κέντρου εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, τότε θα πρέπει να ακολουθηθούν οι παρακάτω ενέργειες:
 Ενημερώνεται άμεσα ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων ή Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου ή ο Πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου, ο ΕΟΔΥ και η Εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ για θέματα COVID-19 κα Αναστασία Γκίκα, Γεν. Γραμματέας Α΄θμιας, Β΄θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής (210-3443560, 210-3443511).
 Ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων ή Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου ή ο Πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου, επικοινωνεί με την οικογένεια του ύποπτου κρούσματος για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το εξεταστικό κέντρο. Στο διάστημα αυτό το ύποπτο κρούσμα απομονώνεται σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο
χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τους υπόλοιπους υποψηφίους και το προσωπικό.
 Ακολουθεί επιμελής καθαρισμός χώρου και επιφανειών με απολυμαντικό υγρό (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) μετά την αναχώρηση του υποψηφίου ή εκπαιδευτικού, με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.