elearning tools

Η εκπαίδευση διακρίνεται σε Σύγχρονη και Ασύγχρονη εκπαίδευση. Στο κείμενο που ακολουθεί οι όροι αυτοί θα αναγράφονται με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα, και θα αναφέρονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να διακρίνονται από το ταυτόσημο επίθετο.

Η Σύγχρονη Εκπαίδευση απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εισηγητών. Η αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου γίνεται σε ”πραγματικό χρόνο”, και κατά την διάρκειά της μπορούν να ανταλλάσσουν εκτός από απόψεις και εκπαιδευτικό υλικό. Η ταυτόχρονη εμπλοκή μπορεί να επιτευχθεί είτε με το να βρίσκονται στον ίδιο χώρο (τάξη κλπ.) είτε με το να είναι διασυνδεδεμένοι μέσω δικτύου που επιτρέπει audio ή/και video conference ενώ επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων, και ηλεκτρονικού μαυροπίνακα.

Η Ασύγχρονη Εκπαίδευση δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών και των εισηγητών. Οι μαθητές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζί στον ίδιο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Αντίθετα, μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να συλλέγουν το εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με αυτό. Η ασύγχρονη εκπαίδευση είναι περισσότερο ευέλικτη από την σύγχρονη.

Σύγχρονη Εκπαίδευση

https://www.skype.com/

https://www.webex.com/

https://www.messenger.com/

https://www.viber.com/

https://zoom.us/

https://whereby.com/

https://products.office.com/el-gr/microsoft-teams/free

https://meeting.sch.gr/  Τηλεδιασκέψεις από το ΠΣΔ

http://lessons.sch.gr/ Ζωντανά Ηλεκτρονικά μαθήματα από το ΠΣΔ

Ασύγχρονη Εκπαίδευση

https://eclass.sch.gr/ (ΠΣΔ)

http://e-learning.sch.gr/ (Moodle)

https://free.openeclass.org/ (το χρησιμοποιούν όλα τα Πανεπιστήμια )

https://classroom.google.com/

https://edmodo.com/

https://www.tes.com/

http://www.youtube.com/education

https://www.teachertube.com/

http://openlearn.open.ac.uk/

https://articulate.com/

Καλοδήμος Δημήτρης