03-02-20 Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΝΚ ΥΠΚυπρου

03-02-20 Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, συναντήθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως και οι Υφυπουργοί κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από κυπριακής πλευράς, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριος Παναγίδης και ο Προϊστάμενος Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Σαββίδης, ενώ από ελληνικής πλευράς, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κα. Αναστασία Γκίκα, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Απόστολος Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Αντωνίου.

 Οι συνομιλίες, που έγιναν σε άριστο κλίμα, αφορούσαν τα θέματα προτεραιότητας και συνεργασιών στη μεταρρύθμιση των εκπαιδευτικών συστημάτων των δύο χωρών, θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη συνέχιση της συνεργασίας για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών όπου διαπιστώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον, αλλά και σε θέματα εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικής πολιτικής.

 Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβεβαίωσε την Κυπριακή αντιπροσωπεία για τη σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης για στενότερη διμερή συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης.

Source: Υπουργείο Παιδείας