Ημέρες Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

http://www.ekt.gr/el/news/23453

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2019 στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και απευθύνεται σε φοιτητές των Σχολών Υγείας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης και της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ομάδες φοιτητών που εξερευνούν την «έξυπνη υγεία» θα εξοπλιστούν με τη δοκιμασμένη, συστηματική προσέγγιση του MIT στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα, ή αλλιώς την Πειθαρχημένη Επιχειρηματικότητα, από τον πιστοποιημένο διδάσκοντα της μεθόδου από το ΜΙΤ και βραβευμένο ειδικό στην εταιρική καινοτομία Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο (Curious, Inc.) και θα διαγωνιστούν στην παραγωγή επιχειρηματικών ιδεών.

Η εκδήλωση, με μότο “Πάρε μέρος στο απίστευτο – Be part of something awesome”, εντάσσεται στο πλαίσιο των «Innovation Days» που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη από τους κατά τόπους συνεργάτες της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας EIT Health.

Την εκδήλωση διοργανώνει το ΕΚΤ ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του EIT Health σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Παντολέων Σκάγιαννη και συντονιστή για την εκδήλωση τον Γιώργο Σταμπουλή, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.