ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΚΛ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ανακοίνωση
του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας
επί τη κοιμήσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος
κυρού Νικολάου

Επί τω αγγέλματι της αδοκήτου κοιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, στις 27 Ιουλίου 2019, ημέρα Σάββατο, σύμπασα η σχολική κοινότητα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας εκφράζει, διά του Διευθυντού του Σχολείου, τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τους οικείους του και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Ο εκλιπών Ποιμενάρχης μας, από της ενθρονίσεώς του, το 1996, διετέλεσε επί ένα, σχεδόν, τέταρτο του αιώνα, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας. Επί των ημερών του και κατόπιν επιμόνων επιτυχών ενεργειών του, ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας με την επαναλειτουργία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου. Επίσης, ως Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια του Σχολείου. Το όνομά του θα μνημονεύεται μετά των κεκοιμημένων, πλέον, στις Θείες Λειτουργίες στο Παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.
Κατόπιν των προεκτεθέντων:
1) Θα αναρτηθεί, μέχρι και την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, μεσίστια η σημαία του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.
2) Θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία ο Διευθυντής και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
3) Μετά την έναρξη του επικειμένου διδακτικού έτους, 2019-2020, θα συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό από τους εκπαιδευτικούς και τους ιεροσπουδαστές του Σχολείου μας το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες του συσσιτίου απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εις μνήμην του εκλιπόντος.
4) Θα αποσταλεί η παρούσα προς δημοσίευση στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.
Αιωνία η μνήμη σου μακαριστέ Μητροπολίτα Φθιώτιδος κυρέ Νικόλαε!

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Ζαχαράκης
ΜΔΕ Θεολογίας

το Δελτίο Τύπου