03-11-16 Συνάντηση του Νίκου Φίλη με την Γερμανίδα Ευρωβουλευτή Σκα Κέλλερ για την εκπαίδευση των προσφύγων

03 11 16 550x400

03-11-16 Συνάντηση του Νίκου Φίλη με την Γερμανίδα Ευρωβουλευτή Σκα Κέλλερ για την εκπαίδευση των προσφύγων

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων Νίκος Φίλης συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με την Γερμανίδα Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλλερ, η οποία έχει αναπτύξει ευρεία δράση γύρω από το προσφυγικό και τα δικαιώματα των μεταναστών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Τάκης Κατσαρός και δύο εκπρόσωποι των Ελλήνων Πρασίνων, η κ. Μαρία Πετινάκη και η κ Έλενα Μπότση.

Ο κ. Νίκος Φίλης αφού ευχαρίστησε την κ. Σκα Κέλερ για την επίσκεψη και τη θετική δράση της υπέρ της χώρας μας την ενημέρωσε για το προσφυγικό πρόβλημα.

Η κ. Κέλλερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών που έχουν ήδη ανοίξει με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής αναγνώρισε την προσπάθεια που κατέβαλε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος και υποσχέθηκε ότι η χώρα μας μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια και την υποστήριξη εκ μέρους των Ευρωπαίων Πρασίνων.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας