13-09-16 Παραδόθηκαν για τη νέα σχολική χρονιά 17 έργα σχολικής στέγης

13 09 16 aigaleo

13-09-16 Παραδόθηκαν για τη νέα σχολική χρονιά 17 έργα σχολικής στέγης

Η εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” (ΚΤΥΠ ΑΕ) ολοκλήρωσε και παρέδωσε σε χρήση για την νέα σχολική χρονιά, 17 έργα σχολικής στέγης που χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για νέα κτίρια και αναβαθμίσεις 14 νηπιαγωγείων, 4 Δημοτικών Σχολείων, 1 Γυμνασίου και 5 Λυκείων που ικανοποιούν χρόνια αιτήματα τοπικών κοινωνιών οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σχολική στέγης.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν τα εξής έργα:

5ο Νηπιαγωγείο Δάφνης
2θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στον οικισμό Ριβιώτισσας (12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης)
68ο και 88ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και 90ο και 123ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
5ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης (περιοχή Βακαλόπουλο)
22ο 2θέσιο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας
Προσθήκη 2θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου για το 2ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων
17ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω
108ο και 5ο Νηπιαγωγείο Αθήνας
4ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου
8ο 2/θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο και 2ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Νηπιαγωγείο Τριάδος Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας (αντικατάσταση στοιχείων Αμιάντου).
13ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Συγκροτήματος Γκράβας (εργασίες επισκευής και διαρρύθμισης)
Νέο Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά
32ο Λύκειο Αθηνών
1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου
6ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω

Μέσα στο επόμενο διάστημα, η εταιρία θα παραδώσει προς χρήση επιπλέον 24 έργα σχολικής στέγης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τελική φάση κατασκευής, σε όλη την Ελλάδα και χρηματοδοτούνται κι αυτά από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, εξελίσσεται η σταδιακή παράδοση των 21 σχολικών συγκροτημάτων που κατασκευάζονται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Ήδη έχουν παραδοθεί έξι σχολικά συγκροτήματα σε Αθήνα, Ίλιο, Γέρακα, Πεντέλη (2 σχολεία) και Κερατσίνι καθώς και ένα κλειστό γυμναστήριο στην Πεντέλη.
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η πρόεδρος της εταιρίας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” (ΚΤΥΠ Α.Ε.), κα Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε: “Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, η ΚΤΥΠ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και των κατευθύνσεων του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, προσπαθεί να επιτελέσει το έργο της που έχει κοινωνικό πρόσημο και αφορά στην κάλυψη των αναγκών της δημόσιας παιδείας. Καταφέραμε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, να φέρουμε σε πέρας έργα σχολικής στέγης που καλύπτουν τις ανάγκες 3.800 μαθητών. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Για αυτό και συνεχίζουμε την δουλειά μας με εντατικούς ρυθμούς και στο επόμενο διάστημα θα παραδώσουμε κι άλλα σχολεία ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας με ποιοτικό τρόπο. Μέλημα μας είναι να αμβλύνουμε τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες πολιτικές επιλογές. Για εμάς, όλοι οι μαθητές πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια ποιοτική δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση και σχολική στέγη, σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν κατοικούν”.

 
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας