25-08-16 Ν.Φίλης: Προτεραιότητα για μας η Ειδική Αγωγή

filis hotdoc1

 

25-08-16  Ν.Φίλης: Προτεραιότητα για μας η Ειδική Αγωγή

Τη διαβεβαίωση ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ότι δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης των πτυχίων τους, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων τους κατά τη δίωρη συνάντησή τους.

Ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι η Ειδική Αγωγή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου για όλα τα θέματα που σχετίζονται μ’ αυτήν, και ανακοίνωσε ότι φέτος θα προσληφθούν 9.100 αναπληρωτές όλων των κατηγοριών, υπενθυμίζοντας ότι και πέρυσι οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2014-2015.

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και ανέφερε την αντίστοιχη εικόνα σύγχυσης και παραπληροφόρησης που δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο -ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις της ΔΟΕ και του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη- περί δήθεν κατάργησης των Τμημάτων Ένταξης. «Ήταν ψέμα και αποδείχτηκε στο χρόνο» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Φέτος ιδρύσαμε μετά από οκτώ χρόνια, 500 νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία όλης της χώρας».

Αναφερόμενος στους μόνιμους διορισμούς είπε: «Συμφωνούμε ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί. Θα είχαν γίνει φέτος αν είχε τελειώσει η αξιολόγηση εγκαίρως. Τώρα τελείωσε η αξιολόγηση και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2017. Για να υπάρχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι το Σεπτέμβριο του 2017 στα σχολεία, πρέπει να συζητήσουμε από το Φθινόπωρο, από τώρα δηλαδή, τον τρόπο διορισμού. Διότι το παλιό σύστημα κατέπεσε νομικά, τέλειωσε. Όποιος λέει κάτι άλλο, λέει ψέματα. Το σύστημα των δύο πινάκων κατέπεσε νομικά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας