04-12-23 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΥΠΑΙΘΑ

1 WhatsApp Image 2023 12 05 at 11.47.55 AM

04-12-23 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΥΠΑΙΘΑ

Συνεργατικές δράσεις μαθητών με και χωρίς αναπηρία από σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κατά την εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία,  προβλήθηκε ψηφιακό υλικό που έχει αποσταλεί από σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας με μηνύματα υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας και της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών/τριών στην εκπαίδευση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα η Υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή και ο Γεν. Γραμματέας Α/θμιας Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννης Κατσαρός και ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, Ιωάννης Μπουσδούνης.

Η εκδήλωση, η οποία προβλήθηκε ταυτόχρονα σε ζωντανή μετάδοση στο κανάλι Youtube του Υπουργείου, είναι διαθέσιμη στην εκπαιδευτική κοινότητα στον εξής σύνδεσμο: https://youtube.com/live/0cmVqNzApLw.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δημιουργήθηκε video με τις δημιουργίες των μαθητών/τριών από σχολεία όλης της χώρας.

 WhatsApp Image 2023 12 05 at 11.48.39 AM

WhatsApp Image 2023 12 05 at 11.48.39 AM 1