24-05-22 Η Ζ. Μακρή στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου και στα σχολεία του ΕΚΚΝ Βόλου

 rsz img 20220523 wa0000

24-05-22 Η Ζ. Μακρή στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου και στα σχολεία του ΕΚΚΝ Βόλου

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε σχολικές μονάδες του Ν. Μαγνησίας και μίλησε με μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη σχολική χρονιά, που πλησιάζει στο τέλος της, για τις δράσεις των σχολείων και για την επόμενη ημέρα στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο.

Η κα Μακρή παραβρέθηκε στην ημερίδα παρουσίασης των συμμετοχών των μαθητών του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στα προγράμματα κινητικότητας ERASMUS +, στο σχέδιο δράσης Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, σε προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, σε πανελλήνια φεστιβάλ και σχολικούς διαγωνισμούς, κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή κ. Λιαπόπουλου και του συλλόγου διδασκόντων.

Επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσίασης των σχολικών δράσεων του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου αποδεχόμενη πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γκίκα, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου.

Και στις δυο εκδηλώσεις η κα Μακρή τόνισε την πίστη του Υπουργείου Παιδείας στη δυναμική των ΕΠΑΛ, επιβράβευσε την προσπάθεια, τη συνεργασία και τα έργα των μαθητών, που με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, αναδεικνύουν το θεσμό αυτό σε ένα δραστήριο και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, που εξελίσσεται, επαναπροσδιορίζεται, ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής και κατοχυρώνει τη θέση, που του αξίζει στον εκπαιδευτικό χάρτη.

Ενώ υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Παιδείας , με νέα φιλοσοφία γύρω από την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, προτείνει ποιοτικές εναλλακτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους νέους, που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των μαθητών και τις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις και δρομολογεί την άμεση διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία.

Οι επισκέψεις της κας Μακρή ολοκληρώθηκαν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΚΚΝ Βόλου, κ. Αποστολάκη, τον διευθυντή των Εκπαιδευτικών Μονάδων του ΕΚΚΝ Βόλου, κ. Φόβο και τον κ. Καραγιάννη, προϊστάμενο του 33ου Δημοτικού Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της, η Υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, που λειτουργούν στο ΕΚΚΝ, δηλαδή, το Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου και το 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στις σχολικές αίθουσες, όπου συνομίλησε με τους έγκλειστους μαθητές και τους προέτρεψε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους παρέχει η πολιτεία με τη λειτουργία του σχολείου, να αξιοποιήσουν το χρόνο κράτησής τους με δημιουργικό τρόπο και να προετοιμάσουν την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους.

Ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές παρουσίασαν τις δράσεις των σχολείων, τα εργαστήρια πολιτισμού, την έκδοση βιβλίων και δώρισαν στην Υφυπουργό Παιδείας κάποια βιβλία και CD, προϊόντα των δράσεων τους, καθώς κι ένα αντίγραφο ενός βραβευμένου έργου ζωγραφικής, το οποίο παρουσιάζει το σχολείο με την οπτική του μαθητή, όπως το ζει μέσα στη φυλακή.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας