19-05-22 Επίσκεψη στο Πήλιο και τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών στον μαθητικό διαγωνισμό «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

 rsz 1εικόνα Δελτίου Τύπου

19-05-22 Επίσκεψη στο Πήλιο και τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών στον μαθητικό διαγωνισμό «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

Στις 16-18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πήλιο των διακριθέντων/εισών μαθητών/τριών στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Την Τρίτη 17 Μάϊου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή, του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλαντζή, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού π. Δαμασκηνού Κιαμέτη και του Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου.

Μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου δημιούργησαν βίντεο, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ανατράφηκαν στη Μικρά Ασία: Αγία Ελένη, Εθνοϊερομάρτυρας Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης, Φώτης Κόντογλου και Γιώργος Σεφέρης.

Απονεμήθηκαν πέντε (5) Βραβεία και τρεις (3) Τιμητικοί Έπαινοι, ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (2 βραβεία)
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ
  • 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΒΑΡΗΣ
  • ΣΧΟΛΗ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
  • 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/ριες στον διαγωνισμό και συγχαίρει τους/τις διακριθέντες/είσες, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.

Ευχαριστεί, επίσης, για τη συνδιοργάνωση την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας για την αγαστή συνεργασία στη διοργάνωση του διαγωνισμού.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας