18-05-22  Η Ζέττα Μακρή εγκαινιάζει το εκθετήριο των Νοσοκομειακών Σχολείων ΑΧΕΠΑ την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

IMG 20220518 WA0005

18-05-22  Η Ζέττα Μακρή εγκαινιάζει το εκθετήριο των Νοσοκομειακών Σχολείων ΑΧΕΠΑ την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, την Τετάρτη 18 Μαϊου  Διεθνή Ημέρα Μουσείων, εγκαινίασε το μόνιμο Μουσειακό Εκθετήριο μαθητικών εργασιών Παραδοσιακής Φορεσιάς των Νοσοκομειακών Σχολείων, 11ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 12ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, στο ΑΧΕΠΑ.

Η Υφυπουργός Παιδείας στον χαιρετισμό της συνεχάρη εγκάρδια τα παιδιά για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους και την πολιτιστική τους δράση, που κορυφώθηκε με την υλοποίηση και τα εγκαίνια του Μουσειακού Εκθετηρίου μαθητικών εργασιών Παραδοσιακής Φορεσιάς.

Μια πρωτοβουλία που προέκυψε μέσα από τον Θεματικό Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: «Φροντίζω το Περιβάλλον – Πολιτισμική Κληρονομιά», με τον τίτλο «Από την ιστορία στο υφάδι». 

Η κα Μακρή αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί των νοσοκομειακών σχολείων και ανέδειξε τη συμβολή τους στην ψυχολογική υποστήριξη των νοσηλευόμενων παιδιών, στην αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά της κλινικής και στην καλλιέργεια φιλικών σχέσεων, στη δημιουργική απασχόληση μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό, το θέατρο, την εικαστική έκφραση, τη συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και γιορτές, τη σύνδεση των νοσηλευόμενων μαθητών με τον έξω κόσμο, την επικοινωνία με τα σχολεία, στα οποία είναι εγγεγραμμένα τα παιδιά που νοσηλεύονται.

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε να εγκαινιάσω το μόνιμο Μουσειακό Εκθετήριο μαθητικών εργασιών Παραδοσιακής Φορεσιάς των Νοσοκομειακών Σχολείων, στο ΑΧΕΠΑ. Και αποτελεί ευτυχή συγκυρία ότι τα εγκαίνια του Εκθετηρίου γίνονται ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της γιορτής είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης και σεις, αγαπητά παιδιά, με τις εξαιρετικές εργασίες σας, φέρνετε στο προσκήνιο την κοινωνική ευθύνη, που αναφέρεται στην προστασία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από δράσεις που προάγουν την ιδιότητα του ενεργού πολίτη. Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο! Και ένα ακόμα μεγαλύτερο «ευχαριστώ», για αυτήν την ολιστική εμπειρία, που βιώσαμε, σήμερα, χάρη στις δημιουργίες σας και το θεατρικό δρώμενο που μας παρουσιάσατε, με την υποστήριξη, καθοδήγηση και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών τους και την αμέριστη συμβολή του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ.» 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας