17-05-22 Συγχαρητήριο μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή για το 1ο χρυσό στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα

 rsz 1deauville gymnasiada

17-05-22 Συγχαρητήριο μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή για το 1ο χρυσό στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα

Η Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για τον σχολικό αθλητισμό, κα Ζέττα Μ. Μακρή  απευθύνει συγχαρητήριο μήνυμα και θερμές ευχές για καλή συνέχεια και καλές επιδόσεις  προς τις μαθήτριες και τους μαθητές της ελληνικής αποστολής στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα, που ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 16 Μαϊου, στην πόλη Deauville της Γαλλίας.

Η 1η ημέρα των αγώνων ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στο άθλημα της δισκοβολίας από τον μαθητή-αθλητή του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών Άγγελο Μαντζουράνη με βολή στα 58,72μ. που τον ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν 70 μαθητές-μαθήτριες με 21 συνοδούς-προπονητές, οι οποίοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους στα αθλήματα κλασσικού αθλητισμού, κολύμβησης, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στο μήνυμά της: «Ως αρμόδια Υφυπουργός για το σχολικό αθλητισμό, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη σπουδαία σχέση, που ενθαρρύνουμε στο σχολικό περιβάλλον, αυτή των παιδιών μας με τα οφέλη της άθλησης και την εξέλιξη του σχολικού αθλητισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια στον αθλητή μας για το 1ο χρυσό της ελληνικής αποστολής και καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά μας!

Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσία τους στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα και για την κατάκτηση των στόχων τους ως επιβράβευση των προσπαθειών τους και στον τομέα του αθλητισμού.

Συγχαρητήρια και στις Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας,  τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, που, χάρη στη στενή συνεργασία και στις συντονισμένες ενέργειές τους, έγινε πραγματικότητα αυτή η αποστολή.

Είμαστε, όλες και όλοι μαζί, μια δυνατή ομάδα!»


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας