01-09-21 Ζ. Μακρή: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και UNICEF υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

IMG-68a6614c64ea093e46a63cfa3362cb7a-V.jpg

01-09-21 Ζ. Μακρή: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και UNICEF υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και ο επικεφαλής του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, την Παρασκευή 27 Αυγούστου, με κοινό σκοπό και αμοιβαία δέσμευση τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση μίας σειράς παρεμβάσεων, ώστε να καταστεί δυνατή, για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, η πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμπεριληπτικής, ισότιμης και βιώσιμης εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της υπάρχουσας δυναμικής και η ανάπτυξη νέων ποιοτικών υπηρεσιών και ευκαιριών συνεργασίας.

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε στον ρόλο, το έργο και την προσφορά της UNΙCEF χαρακτηρίζοντας τον Οργανισμό ως έναν πολύτιμο σύμμαχο, ένα δραστήριο και ανήσυχο υποστηρικτή των δικαιωμάτων των παιδιών.  

«Με ιδιαίτερη χαρά υπογράφω αυτό το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και τη UNICEF.

Είναι από τις φορές που η υπογραφή μας έχει ξεχωριστή σημασία και ορίζει το ξεκίνημα μιας απαραίτητης, μακράς, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας πορείας για το μέλλον των παιδιών, το μέλλον του κόσμου».

Με αποτελεσματική και ουσιαστική ευαισθητοποίηση, δράση και επαγρύπνηση η UNICEF και ο Luciano Calestini αναγνωρίζουν και προωθούν μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας «την προγραμματική προσέγγιση που αφορά στην διευκόλυνση της πρόσβασης και στην εξάλειψη των διακρίσεων σε υπηρεσίες ποιοτικής συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, την πλήρη αξιοποίηση και ενδυνάμωση των υπαρχόντων μηχανισμών με σκοπό την προώθηση της βιωσιμότητας, την διασφάλιση και την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με σκοπό την προώθηση της ευημερίας και την προστασία του πλανήτη».

Τέλος, η κ. Μακρή τόνισε ότι «Η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί διακριτή διεθνή αλλά και εθνική προτεραιότητα και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου, που ισχυροποιεί το δικαίωμά τους στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την προοπτική!

Πρώτιστη μέριμνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι το βέλτιστο συμφέρον κάθε παιδιού και αυτός ο στόχος αποτελεί το κριτήριο για την θέσπιση και εφαρμογή της εκπαιδευτικής μας πολιτικής».

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας