30-08-21 Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε τροχιά διεθνοποίησης

1_1.jpg

30-08-21 Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε τροχιά διεθνοποίησης

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σύμφωνα με τον νόμο 4763/2020 και πιο συγκεκριμένα της οργάνωσης και λειτουργίας ξενόγλωσσων τμημάτων στα Ι.Ε.Κ για αλλοδαπούς πολίτες χωρών εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησης μέρους της θεωρητικής ή και εργαστηριακής κατάρτισης των καταρτιζόμενων σε πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης αντίστοιχου επιπέδου που εδρεύουν σε κράτη μέλη της Ε.Ε. καθώς και πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης ή μέρους αυτής σε παραγωγικές μονάδες των κρατών υποδοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιου Βούτσινου και του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορέων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EVBB) κ. Θεόδωρου Γράσσου.

Ως επισφράγιση της εν λόγω συνάντησης και με βασικό στόχο την προώθηση συνεργειών που θα αποβλέπουν στη βελτίωση της ελκυστικότητας και αποτελεσματικότητας της ΕΕΚ στην Ελλάδα, υπεγράφη τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορέων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EVBB). Θεμελιώδης επιδίωξη του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την εικόνα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα καθιστώντας τες πρώτη επιλογή για τους νέους.

Στη βάση των ανωτέρω, ο EVBB θα διοργανώσει το ετήσιο συνέδριο – Γενική Συνέλευσή του, για το έτος 2021 στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. Στο πλαίσιο αυτό θα προγραμματιστεί πλέγμα παράλληλων εκδηλώσεων στο φάσμα των ανωτέρω τριών περιοχών συνεργασίας.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας