10-05-21 Με λουλούδια, τραγούδια και δώρα υποδέχτηκαν την Υφυπουργό Παιδείας οι μαθητές του Βόλου

IMG-cea7a5993de0174e2eeaf809328019dc-V.jpg

10-05-21 Με λουλούδια, τραγούδια και δώρα υποδέχτηκαν την Υφυπουργό Παιδείας οι μαθητές του Βόλου

 

Δευτέρα 10 Μαϊου η καθολική δια ζώσης επαναλειτουργία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, βρέθηκε, κοντά, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων του νομού Μαγνησίας.

Η κ. Μακρή, επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο Πορταριάς, το Νηπιαγωγείο Ανακασιάς, το Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο Ιωλκού, το 10ο και το 32ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το 21ο, το 18ο και 29ο Δημοτικό σχολείο Βόλου, το 10ο και το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, το 2ο Δημοτικό “Βαρνάλειο” Ν.Αγχιάλου και το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου.

Συνοδευόμενη από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Γ. Πολύζο και κ. Χ. Σταχτέα, αντίστοιχα, η Υφυπουργός Παιδείας θέλησε να βρεθεί κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και να διαπιστώσει, από προσωπική επαφή, την ασφαλή και ομαλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, ενώ, δέχθηκε, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση λουλούδια, ευχετήριες πασχαλινές κάρτες και καλάθια με τοπικά προϊόντα από τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η κ. Μακρή δήλωσε: “Τίποτα δε μπορεί να περιγράψει καλύτερα τη χαρά των παιδιών που επέστρεψαν στα σχολεία τους, στους δασκάλους, τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους, από την εικόνα που αντίκρισα σε κάθε σχολείο, που επισκέφτηκα σήμερα.

Τα παιδικά πρόσωπα έλαμπαν και τα διάπλατα χαμόγελά τους ήταν αδύνατον να κρυφτούν πίσω από τις χρωματιστές προστατευτικές μάσκες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και τους γονείς, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με ευσυνειδησία τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας. Το δικό τους προσωπικό παράδειγμα και τη δική τους υπεύθυνη στάση ακολουθούν και αναπαράγουν και τα παιδιά, που, από σήμερα, απολαμβάνουν και πάλι τα οφέλη της φυσικής παρουσίας στις σχολικές τάξεις.

Το προληπτικό μέτρο της διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου για κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό αλλά και για το λοιπό και διοικητικό προσωπικό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση και υποχρέωση για την προσέλευση στο σχολείο και μας βοηθά να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές, που αποδεικνύουν, για πολλοστή φορά, ότι έχουν την ικανότητα να υιοθετούν και να ακολουθούν με συνέπεια κάθε προληπτικό μέτρο, που προτείνεται από την επιστημονική κοινότητα και προστίθεται συμπληρωματικά στα ήδη υφιστάμενα, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στη γρηγορότερη και ασφαλέστερη επιστροφή στην κανονικότητα, που τόσο μας έχει λείψει.”

 IMG-20210510-WA0016.jpg


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας