28 -03-21 Η Ζέττα Μακρή με την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού για το 1821

rsz img a40c67c7bcdd7633c27cbea2a5539264 v

28-03-21 Η Ζέττα Μακρή με την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού για το 1821

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων και της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, που, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών και τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στην Γαλλία, πραγματοποίησαν εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γαλλία, τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βρυξελλών και τον  Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας για την εξαιρετική διοργάνωση και την σημαντική παρουσία τους.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός ευχαρίστησε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Έλληνες του εξωτερικού και της ομογένειας και καλωσόρισε εγκάρδια όλα τα σχολεία και τα τμήματα ελληνικής γλώσσας, που για πρώτη φορά εορτάζουν από κοινού την εθνική επέτειο, τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

Η κ. Μακρή αισθάνθηκε στην ανάγκη να απευθυνθεί προσωπικά στα παιδιά, στους νέους και τις νέες.

«Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, είστε η έμπνευσή μας και ο οδηγός μας για το μέλλον της Ελλάδας στο παγκόσμιο διεθνοποιημένο περιβάλλον.

Εσείς που, αν και ζείτε μακριά από τη χώρα μας, την έχετε στην καρδιά και στο μυαλό σας, στην καθημερινή σας ζωή, στις πράξεις και στις δράσεις σας.

Η ελληνική επανάσταση του 1821, η καλλιέργεια των ιδανικών και των αξιών της ειρήνης, της σύνεσης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι η κινητήρια δύναμη της ύπαρξής μας και η συνέχεια μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε, για τη συγκίνηση να μοιραστούμε αυτή την εθνική εμπειρία, για την υπερηφάνεια που αισθάνομαι βλέποντας το μέλλον μέσα από τα μάτια σας».


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας