10-03-21 Η Ζέττα Μακρή με τον Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Δ/ντή ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

IMG 6afdbed9a5e384d978274f430fea3ba5 V

10-03-21 Η Ζέττα Μακρή με τον Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Δ/ντή ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε, την Τετάρτη 10 Μαρτίου, συνάντηση εργασίας με τον Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, πρόεδρο της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής και Διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στη συνάντηση, αρχικά, ο κ. Βασιλάκος ενημέρωσε αναλυτικά την Υφυπουργό Παιδείας για τις εκπαιδευτικές δράσεις των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ειδικότερα εκείνες οι οποίες βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία.

Επίσης, εκ μέρους του ΔΣ του ΕΑΑ, ο κ. Βασιλάκος απηύθυνε πρόσκληση προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλάκος ως πρόεδρος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής μετέφερε στην Υφυπουργό Παιδείας το αίτημα να διερευνηθεί η δυνατότητα, ώστε η επιστήμη της Αστρονομίας να ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ για τη γόνιμη συζήτηση και εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την κατάθεση προτάσεων για μελλοντική συνεργασία, τόσο με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όσο και με την Εθνική Αστρονομική Επιτροπή.

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας