23-02-21 Τηλεδιάσκεψη Υφυπουργού κας Ζέττας Μ.Μακρή με τον επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF Ελλάδος Luciano Calestini

rsz img 7f3af6b675ebf404555990c24e56ae79 v

23-02-21 Τηλεδιάσκεψη Υφυπουργού κας Ζέττας Μ.Μακρή με τον επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF Ελλάδος Luciano Calestini

Η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Luciano Calestini, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Η Υφυπουργός κα Μακρή τόνισε τη σπουδαιότητα της ίδρυσης του μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα: «Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς και ευγνώμονες, που θα έχετε, πλέον, μόνιμο γραφείο στην Ελλάδα. Η UNICEF είναι ένας πολύ σημαντικός οργανισμός, παγκοσμίως, αλλά και για τη χώρα μας, με τη συνεργασία μας να είναι δυναμική και εποικοδομητική.

Η παρουσία, το έργο και η προσφορά σας δε χρειάζονται λόγια και επαίνους, χρειάζονται πράξεις και δεσμεύσεις, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους».

Ο κ. Calestini, από την πλευρά του Οργανισμού, εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι το νέο αυτό κεφάλαιο στη διευρυμένη συνεργασία της UNICEF με την Ελλάδα, θα ενδυναμώσει την κοινή προσπάθεια προς όφελος των παιδιών, παρά τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες . Επίσης, στάθηκε σε θέματα ατζέντας ως προς τα δικαιώματα και την πρόσβαση των όλων των παιδιών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κάνοντας ειδικές αναφορές στα παιδιά Ρομά, στα παιδιά που πρέπει να ενταχθούν σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στα παιδιά με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις, στα παιδιά με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής συζήτησης που είχε με τον νέο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της UNICEF, η κα Μακρή αναφέρθηκε στην αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και τόνισε τις προτεραιότητες: «Εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτική εκπαίδευση και την ομαλή ένταξη μαθητών-παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με τακτικές επιμορφώσεις των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολείων υποδοχής.

Μέσα από μια ποιοτική και ολιστική προσέγγιση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά στις πολύπλευρες ανάγκες όλων των παιδιών, για ένα ανοικτό σχολείο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Η Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε, ηθικά και προσωπικά, απέναντι στους σκοπούς της UNICEF: «Αναγνωρίζουμε το προνόμιο της μόνιμης συνεργασίας μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων με αγάπη και με σεβασμό προς όλα τα παιδιά, που ζουν στη χώρα μας».


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας