29-01-21 «Μαθαίνοντας με ψηφιακά μέσα, σε απευθείας σύνδεση με τη μάθηση, το σύγχρονο σχολείο και τον κόσμο»

rsz img e260d86d1caff822f3a89f945360a57b v 

29-01-21  «Μαθαίνοντας με ψηφιακά μέσα, σε απευθείας σύνδεση με τη μάθηση, το σύγχρονο σχολείο και τον κόσμο»

Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στην ημερίδα «Μαθαίνοντας με ψηφιακά μέσα: προκλήσεις και προοπτικές». Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, των Περιφερειακών Κεντρικών Συμβουλίων Αττικής & του Τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Η κα Μακρή υπογράμμισε την βαρύτητα της επίκαιρης θεματικής της ημερίδας, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των εκπαιδευτικών στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η υφυπουργός είπε στον χαιρετισμό της:

«Η πρόκληση: Η επιτακτική ανάγκη συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στις πρωτόγνωρες και έκτακτες συνθήκες της παγκόσμιας  πανδημίας.

Η προοπτική: η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη διδακτική πρακτική, η αναβάθμιση της μετάδοσης γνώσης και της αφομοίωσής της, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών, και η αξιοποίηση των αμέτρητων δυνατοτήτων των ψηφιακών εργαλείων από τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων προς όφελος των μαθητών όλων των βαθμίδων.

Η σύγχρονη πραγματικότητα: Η εκπαιδευτική κοινότητα μπήκε ολοκληρωτικά στην ψηφιακή εποχή. Το όραμα του ψηφιακού γραμματισμού για την αλλαγή της εκπαίδευσης μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων είναι πια διακριτό».

Η υφυπουργός κα Μακρή ευχαρίστησε, από καρδιάς, δασκάλους και καθηγητές: «Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, η αδιάψευστη επιτυχία της καθολικής τηλεκπαίδευσης και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, που αποτυπώνεται στις 40.000 ψηφιακές τάξεις, ενώ συνολικά δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 τάξεις με -αθροιστικά- πάνω από 4 εκατ. συμμετοχές μαθητών, πιστώνεται εξολοκλήρου σε σάς. Εσείς είστε οι καταλύτες της εκπαιδευτικής αλλαγής. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά και το τεράστιο έργο σας».

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας