25-09-20 25-09-20 Δήλωση της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης  κ. Marija Pejčinović Burić για την ευρωπαική ημέρα Γλωσσών 

xenes glwsses1 


25-09-20 Δήλωση της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης  κ. Marija Pejčinović Burić για την ευρωπαική ημέρα Γλωσσών 

Στρασβούργο, 25.09.2020

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών εορτάζεται από το 2001, κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση της κ. Marija Pejčinović Burić :

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μας προσφέρει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία των γλωσσών και να προωθήσουμε όλες τις γλώσσες και πολιτισμούς στην Ευρώπη.

Εφέτος, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη γλωσσική εκπαίδευση για όλους, υποστηρίζοντας όλους όσους ασχολούνται με την εκμάθησή τους, έτσι ώστε να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να παίξουν ενεργό ρόλο σε ποικιλόμορφες και δημοκρατικές κοινωνίες».

Σημειώνεται ότι  το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάθε χρόνο συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, απευθύνοντας σχετική Πρόσκληση (Α.Π.:ΦΣΕ21/64237/Η1/28.5.2020) σε όλα τα σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας, με την οποία καλούνται να συμμετάσχουν στον εορτασμό της, διοργανώνοντας ποικίλες δράσεις, μέρος των οποίων αναρτούν και στη σχετική ιστοσελίδα (https://edl.ecml.at/) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages), του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επιπλέον, εκδίδεται σχετική Ανακοίνωση (Α.Π.:ΦΣΕ38/121744/Η1/15.9.2020), στην οποία γίνεται αναφορά στη σημασία του εορτασμού της ημέρας αυτής.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας