23-09-20 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Β. Διγαλάκη για το Τμήμα Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου

ΥΠΑΙΘ 2

23-09-20 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Β. Διγαλάκη για το Τμήμα Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου

Συνάντηση για το θέμα του Παραρτήματος Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος είχε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης με τους βουλευτές Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, μετά από αίτημά τους, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με την ακαδημαϊκή λειτουργία του Παραρτήματος Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής άμεσα από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Όπως τόνισε ο κ. Υφυπουργός γνώμονας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίχως εκπτώσεις, με σεβασμό στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης είναι πως για να διασφαλιστούν τα ακαδημαϊκά εχέγγυα για τη λειτουργία της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, μία λύση θα ήταν η διοικητική μεταφορά του τμήματος από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, όπου λειτουργεί ως παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και να λειτουργήσει ως αυτοτελές Τμήμα. Η προτεινόμενη αυτή λύση θα συζητηθεί με τις Συγκλήτους των δύο ΑΕΙ και θα ζητηθεί και σχετική γνωμοδότηση από την ΕΘΑΑΕ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι κοινό μέλημα αποτελεί η ενίσχυση της περιοχής του Βόρειου Έβρου και συνολικά της Θράκης, στο ακαδημαϊκό πεδίο και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως επεσήμανε ο κ. Διγαλάκης.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας