28-03-19 Σημεία της ομιλίας του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου στο 2nd Youth Summit του Economist

07 03 18gavroglou

28-03-19 Σημεία της ομιλίας του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου στο 2nd Youth Summit του Economist

Στο μεταρρυθμιστικό έργο ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τον εναρκτήριο κύκλο εργασιών του 2nd Youth Summit του Economist.

Ο κ. Γαβρόγλου έθιξε τον κίνδυνο ταύτισης της μεταλυκειακής εκπαίδευσης με τις δεξιότητες: «Η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι προσανατολισμένη μόνο στην απόκτηση δεξιοτήτων. Πρέπει να είναι προσανατολισμένη και στην απόκτηση γνώσεων» επεσήμανε. Σημείωσε ότι με την νέα αρχιτεκτονικής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης «δεν θα έχουμε μόνο τα παραδοσιακά τμήματα, αλλά νέα τμήματα με νέα γνωστικά πεδία, συνέργειες μέσα στα πανεπιστήμια, διετή προγράμματα σπουδών επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευση γύρω από δεξιότητες» και ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα υπήρξε «στρεβλή επιχειρηματικότητα η οποία ακύρωσε έναν εκπαιδευτικό θεσμό όπως τα ΤΕΙ. Δεν δημιουργήθηκαν στην αγορά εργασίας οι ανάγκες εκείνες που θα έπρεπε ώστε να ‘κουμπώσουν’ με τη δομή της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα».

«Για εμάς είναι ακόμη πιο σημαντική η παιδεία των νέων. Είναι αυτή που θα καταφέρει να δημιουργήσει πολίτες με προσαρμοστικότητα στις νέες καταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας