16-10-18 Αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

8 pmsx

16-10-18 Αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις  για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» εποπτείας ΥΠ.Π.Ε.Θ. από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. οι αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018.

Στην εκδήλωση που για φέτος είχε σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» συμμετείχαν διακόσιοι (200) μαθητές/μαθήτριες των Σχολείων 2ου Γυμνασίου Ταύρου και 5ου Γυμνασίου Περιστερίου.

athl1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλήθος αθλημάτων παρουσία Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών , εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών και προπονητών.

athl2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συναγωνίσθηκαν με τους αθλητές και αθλήτριες των ομοσπονδιών παραολυμπιονικών στο αγώνισμα μπότσια και της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους χωρίς όρια και διακρίσεις ενώ είχαν ταυτόχρονα την ευκαιρία να βιώσουν την αίσθηση του αδύνατου να γίνεται δυνατό.

athl3

athl4

athl5

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε δυναμικό βάδισμα ακολουθώντας τη διαδρομή από το Καλλιμάρμαρο στο Ζάππειο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα αθλήματα της Χειροσφαίρισης, Τζούντο, Τοξοβολία και μοντέρνο χορό.

                                  athl6         

athl7

athl8

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και παρακολούθησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

athl9

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θεωρεί σημαντική την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός και εκτός του σχολείου, προκειμένου να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας