24-11-16 Τελετή βράβευσης του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα "Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε"

photo ekp

ekp thl

24-11-16 Τελετή βράβευσης του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα “Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε”

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργάνωσαν τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: “Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε”

Ο ετήσιος αυτός διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του σχολείου τους, να αναδείξουν την τοπική ιστορία, να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, να εμπλακούν εποικοδομητικά στη διαδικασία του project, να μάθουν να αξιοποιούν πηγές (γραπτές και προφορικές), να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτές και να εκφραστούν δημιουργικά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Οι συμμετοχές και οι εργασίες των μαθητών  ήταν όλες εξαιρετικές και το έργο της επιλογής πολύ δύσκολο.

Η Τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης στις 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00πμ.

Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας