04-11-16 Μετά από 8 χρόνια 23 νέα σχολεία στην Ειδική Εκπαίδευση

 04 11 16 smeae

04-11-16 Μετά από 8 χρόνια 23 νέα σχολεία στην Ειδική Εκπαίδευση

Σε  23 ανέρχονται οι  νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής που ιδρύθηκαν για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας. Ανάμεσα στις νέες σχολικές μονάδες είναι και 9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής,  σε Αθήνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Μεσολόγγι, Καστοριά, Σκύδρα, Ρέθυμνο, Λουτράκι-Περαχώρα-Αγ. Θεόδωροι, Καλαμάτα.

 

Η ίδρυση των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων  ενισχύει  σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται και από τη γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων.

 

Τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια, άνοιξαν φέτος τις πόρτες τους για να δεχτούν τους πρώτους μαθητές τους, που θα φοιτήσουν στην Α τάξη. Ήδη σε πολλά σχολεία χτύπησε το πρώτο κουδούνι, ενώ ένα από τα σχολεία που ετοιμάζεται να δεχτεί τους μαθητές του είναι και το νεοϊδρυθέν Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στο οποίο κατά το τρέχον  σχολικό έτος (2016-2017) θα λειτουργήσουν δυο τμήματα της Α΄ τάξης.

 

Η ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου έρχεται να ικανοποιήσει ενα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρους της περιοχής Ξηρομέρου (Αστακός, Καραϊσκάκη) αλλά και όλης της Ναυπακτίας. Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου:

 

“Πλέον οι μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούσαν σε άλλες μονάδες Ειδικής Αγωγής και αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτ/νίας και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα φοίτησης στο σχολείο μας. Επίσης πολλοί μαθητές που για διαφόρους λόγους σήμερα είναι εκτός σχολικού πλαισίου και ηλικιακά είναι από 12 έως 16 χρονών, έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο και έχουν από το ΚΕΔΔΥ Αιτ/νιας γνωμάτευση και παραπομπή σε ειδικό πλαίσιο, τους δίνεται πλέον με το νεοϊδρυθέν σχολείο μας η δυνατότητα πρόσβασης στην μάθηση.

 

Το σχολείο για την φετινή σχολική χρονιά μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καζαντζη και του υπεύθυνου παιδείας του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσου, φιλοξενείται στο υπερσύχρονο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η οριστική μεταστέγαση του σχολείου από την νέα σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί σήμερα το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου”.

 

 

 

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας