10-10-16 Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα

10 10 16 prosfigesaa1

10-10-16 Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Στις 2 το μεσημέρι χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Κλίμα ενθουσιασμού επικράτησε ήδη από τις μέρες προεγγραφής των προσφυγόπουλων στα Κέντρα Φιλοξενίας και κορυφώθηκε την ημέρα έναρξης του προγράμματος με μεγάλο αριθμό νέων αιτήσεων.

 

Τα παιδιά μετέβησαν στα σχολεία με λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ξεναγήθηκαν στις τάξεις και τα σχολικά κτήρια και γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς ενώ έλαβαν σχολικές τσάντες και βιβλία.

 

Με εξαίρεση μεμονωμένα περιστατικά που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα αλλά αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους από τους εκπροσώπους του Υπουργείου, η υποδοχή των παιδιών από τους Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς υπήρξε ενθουσιώδης.

 

Σε αυτή τη σημαντική μέρα, οι εκπαιδευτικοί μας αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με το πιο θερμό τρόπο στην αρμονική ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

 

Το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει τις ευχαριστίες του στους εκπαιδευτικούς, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στις Δημοτικές Αρχές, στους πολυάριθμους εθελοντές φοιτητές αλλά και στην Επιστημονική Επιτροπή για τη συμβολή τους στην επιτυχία της πρώτης σχολικής ημέρας για τα παιδιά των προσφύγων.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας