05-09-16 Με αφορμή τις εξετάσεις των Ελλήνων του Εξωτερικού ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θ Πελεγρίνης δήλωσε:

theodosis pelerginis 550x400

05-09-16 Με αφορμή τις εξετάσεις των  Ελλήνων του Εξωτερικού ο υφυπουργός  Παιδείας,  Έρευνας και  Θρησκευμάτων  Θ Πελεγρίνης  δήλωσε:

“Ενόψει των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ – ΤΕΙ θα ήθελα να ευχηθώ στους Ελληνόπαιδες του εξωτερικού όλα να πάνε καλά, σύμφωνα με την προετοιμασία τους και τα όνειρα τους.

Με την αφορμή αυτή θα ήθελα να τονίσω την αταλάντευτη βούληση του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι Ελληνόπαιδες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. 

Πολύ πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε ειδικό νόμο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, προκειμένου μεταξύ άλλων να εξασφαλιστούν για τους Έλληνες μαθητές στα σχολεία του εξωτερικού οι συνθήκες εκείνες ώστε να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους μαθητές του τόπου μας.

Κανένας όμως νόμος δεν μπορεί να πετύχει στο στόχο του εάν δεν αντιμετωπιστεί απ’ όλους μας με την δέουσα ειλικρίνεια. 

Προς τούτο, καλούνται πλέον οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από τις κομματικές σκοπιμότητες, να στηρίξουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Η παιδεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός φορέα και καμιάς παράταξης. Είναι η επένδυση για την προκοπή της χώρας μας στο μέλλον.”

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας