16-08-16 Θερινή Ακαδημία “Πέρα από την προσφυγική κρίση – Σπουδάζοντας στην Ευρώπη”

foithtesamfi

16-08-16 Θερινή Ακαδημία “Πέρα από την προσφυγική κρίση – Σπουδάζοντας στην Ευρώπη”

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και με τη συμμετοχή της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, διοργανώνει τη θερινή ακαδημία ‘’Πέρα από την προσφυγική κρίση – Σπουδάζοντας στην Ευρώπη ’’ με στόχο την ενημέρωση των νέων προσφύγων σχετικά με τον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Σαράντα (40) φοιτητές θα συμμετάσχουν στη θερινή ακαδημία. Τα 2/3 θα είναι πρόσφυγες και το 1/3 θα είναι ομότιμοι Έλληνες φοιτητές. Η θερινή ακαδημία θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 28 του Αυγούστου του 2016. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Πελοπόννησο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά σεμιναρίων στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, μαθήματα γλώσσας (ελληνικής και αγγλικής), εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, καθώς και παρουσιάσεις /συζητήσεις σχετικά με τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και τις παρεχόμενες σπουδές.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται , επίσης, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και μία ολοήμερη εκδρομή. Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά. Οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές θα είναι από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να παρουσιαστεί μια ευρεία και πολύπλευρη εικόνα της Ευρώπης, της κουλτούρας και των θεσμών της (πολιτικών και εκπαιδευτικών).

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας