22-07-16 Παρουσιάστηκαν οι μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου

22 07 16 vouli

22-07-16 Παρουσιάστηκαν οι μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου

Στις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο της Βουλής των Ελλήνων του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου κ. Κ. Καδή, του κ. Κ. Χατζηγιάννη, Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Κυπριακής Βουλής, των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Γεωργίου Γεωργίου, κ. Λεωνίδου Πανίκου, κ. Παύλου Μυλωνά, με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου και το προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κκ Κ. Γαβρόγλου (Πρόεδρος), Δ. Σεβαστάκης (Αντιπρόεδρος), Δ. Μπαξεβανάκης (Γραμματέας). Στη συνάντηση αποφασίστηκε να διερευνηθούν οι λύσεις μιας σειράς προβλημάτων όπως οι μεταγραφές Κυπρίων φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ, η πρόσβαση των Κυπρίων με ελληνική καταγωγή στα ελληνικά ΑΕΙ, η ανάγκη συνεργασίας του ΔΟΑΤΑΠ με τα αρμόδια σώματα της Κύπρου κ.α.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου οι βουλευτές είχαν τη δυνατότητα, μετά την αναλυτική παρουσίαση του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου για τις μεταρρυθμίσεις στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, να εκφράσουν προβληματισμούς και να θέσουν ερωτήματα, στοχεύοντας στην περαιτέρω αλληλοκατανόηση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στα θέματα της Παιδείας. Αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας μεικτής επιτροπής με μέλη από τις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Παιδείας της Κυπριακής Βουλής για να εξετάσει τις προοπτικές παραπέρα συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα εκπαίδευσης.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Κύπρο, όπου και θα υπογραφθεί σειρά συμφωνιών με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον χώρο της Παιδείας.

Τις συνεδριάσεις, επίσης, παρακολούθησαν και οι κυρίες Τέρψα Κωνσταντινίδου, προϊσταμένη υπηρεσίας εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Νίκη Παπαδοπούλου-Παππά, προϊσταμένη γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Μαρία Παναγίδου, Μορφωτική σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και η Σοφία Γαρπόζη, Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης στο «Σπίτι της Κύπρου».

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας