Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην ΕΡΤ: Σχεδιασμός και υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος

Ύστερα από τρία χρόνια σιγής, ξεκινάει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στην ΕΡΤ. Το πρόγραμμα, έχει τεθεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Παιδείας, βασίζεται στους άξονες, γνώση-ψυχαγωγία, πολιτισμός και επαγγελματικός προσανατολισμός. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας αυτής προσπάθειας είναι η αξιοποίηση της δημιουργικότητας των ίδιων των μαθητών.

«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι πρωταγωνιστές θα είναι τα ίδια τα παιδιά» είπε κατά τη σημερινή παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Για « σπουδαία και συνθέτη πρωτοβουλία που απαιτεί συνεργεία δυνάμεων» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Τριάντα έξι σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την Κεντρική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, θα έχουν την ευκαιρία, να διαμορφώσουν το δικό τους τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Με τη βοήθεια σκηνοθετών και τεχνικών, μαθητές Λυκείου, θα ετοιμάζουν ολιγόλεπτες ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ, μία φορά την εβδομάδα.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες των εκπομπών θα είναι:

1. Η Ευρώπη σήμερα
2. Το πολιτικό μας σύστημα – Θεσμοί
3. Ανθρώπινα δικαιώματα (μετανάστευση-πρόσφυγες), διαφορετικότητα
4. Βιολογία (ο ανθρώπινος οργανισμός, διατροφή)
5. Τεχνολογία (θετικά και αρνητικά στοιχεία)
6. Περιβάλλον και επιστήμη (κλιματική αλλαγή)
7. Αθλητισμός
8. Σχολικός εκφοβισμός και δημιουργία ομάδων
9. Επικοινωνία (κινητά τηλέφωνα και μεσα κοινωνικής δικτύωσης)
10. Μουσική
11. Η γλώσσα μας
12. Επαγγελματικός προσανατολισμός
13. Η χρήση των φαρμάκων στην καθημερινότητά μας
14. Street Art
15. Εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία
16. «Φυγή εγκεφάλων» στο εξωτερικό (Brain drain)
17. Βιβλίο
18. Σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων

Πρόκειται για μια διαδραστική, βιωματική εκπαιδευτική τηλεόραση, που θα αρχίσει να προβάλλεται από το Νοέμβριο του 2016, στην ΕΡΤ.

Συνολικά, θα προβληθούν 18 ωριαία τηλεοπτικά επεισόδια, με τη συμμετοχή τηλεθεατών, ενώ θα υπάρχει και επιβράβευση των μαθητών.

πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ειρήνη Βασάλου

© 2016, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr

Print Friendly, PDF & Email