Διημερίδα Διδακτικής Φιλολογικών Μαθημάτων στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Λαμίας η Διημερίδα Διδακτικής Φιλολογικών Μαθημάτων Γυμνασίου με θέμα : « ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΑΝΑΓΚΕΣ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015. Η διημερίδα διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Φθιώτιδας κ. Χρυσούλα Μακρή σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδας.
Την πρώτη ημέρα υλοποιήθηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ κ. Γ. Ι. Σπανό ομαδοσυνεργατική διδασκαλία στους μαθητές του Β3 τμήματος του 5ου Γυμνασίου, οι οποίοι μετά την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση δοθέντος κειμένου, παρήγαγαν δημιουργικά το δικό τους γραπτό κείμενο.
Τη δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο δύο συνεδριών, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις αναφορικά με τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και τη σχέση τους με τα σχολικά εγχειρίδια, τη διδασκαλία των πολυτροπικών κειμένων, αλλά και προτάθηκαν διαθεματικά σχέδια μαθήματος και διδακτικές προτάσεις ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας σε συγκεκριμένες ενότητες των φιλολογικών μαθημάτων Γυμνασίου, με ή χωρίς τη χρήση ΤΠΕ.

5ο Γυμνάσιο Λαμίας