Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο – «Αγαπώ τον Αθλητισμό- Kids’ Athletics».

ΘΕΜΑ: Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο – «Αγαπώ τον Αθλητισμό- Kids’
Athletics».

To Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΣΕΓΑΣ την ΕΟΠΕ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας , στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των Διδακτικών επισκέψεων των σχολείων, υλοποιεί για έβδομη συνεχή χρονιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της σημερινής Αθήνας και παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Στίβου, το Μπάσκετ και το Βόλεϊ.
Στη διάθεση των μαθητών, που θα επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο, θα τίθεται ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης,υπερδισχιλιετή ιστορία του.
Τη γνωριμία τους με τα αθλήματα οι μαθητές θα τη βιώσουν μέσω των προγραμμάτων Kids’
Athletics, τα οποία αφορούν στο άθλημα του στίβου και στο «Αγαπώ τον Αθλητισμό», πρόγραμμα σχετικό με τα αθλήματα του Βόλεϊ και του Μπάσκετ.
Το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το Kids’ Athletics, είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.
Το πρόγραμμα «Παίζω Βόλεϊ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης περιλαμβάνει ασκήσεις, στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και υλοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο στίβο του Παναθηναϊκού Σταδίου.
Οι μαθητές επιπλέον, έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα του Μπάσκετ και τα βασικά μυστικά του.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, η πρώτη αφορά στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και η δεύτερη στις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις και θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές. Θα είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών με δυνατότητα επίσκεψης 9:00 – 11:00 ή 11:00 – 13:00.
Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των
μαθητών, με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων.
Για το σχολικό έτος 2015-16 ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται η 6η Οκτωβρίου 2015 και λήξης η 3η Ιουνίου 2016.
Τα Δημοτικά Σχολεία που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα, εφόσον το
επιθυμούν, μπορούν να διευρύνουν την επίσκεψή τους με παράλληλη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων παρακαλείστε όπως επικοινωνείτε καθημερινά με το
Παναθηναϊκό Στάδιο, Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ., – 14:30 μ.μ., με τις κυρίες Ντενίζ Παναγοπούλου και Παναγιώτα Σαμπατακάκη στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 7522984-7522985-7522986.
Οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο με κατάλληλη αθλητική ενδυμασία.
Θεωρείται απαραίτητο ότι οι μαθητές έχουν καταθέσει στο σχολείο που φοιτούν το «Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή» που προβλέπεται από το νόμο, προκειμένου για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, καθώς και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων αυτών.
Τα σχολεία που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, θα πρέπει να αποστέλλουν με fax (210
7526386) ή με e-mail (info@panathenaicstadium.gr) την ονομαστική λίστα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς και τα ονόματα των συνοδών – εκπαιδευτικών, δέκα (15) ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.
Στο χώρο του Σταδίου θα παρευρίσκεται ιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού.
Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού επιβάλλεται, τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σχολικής μονάδας, οι διδακτικές επισκέψεις με επιμορφωτικό, βιωματικό και αθλητικό περιεχόμενο να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΡΙΑ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Αθήνα, 08-09-2015
Αρ. Πρωτ.: 140170/Δ5

© 2015, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr

Print Friendly, PDF & Email