Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στα MASTERCLASSES 2015

Εχθές, 4-3-2015 το σχολείο μας συμμετείχε στα MASTERCLASSES 2015 που διοργάνωσε η Διεθνής Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (Internatioanal Particle Physics Outreach Group, IPPOG) με την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ). Η εκδήλωση έγινε στο κεντρικό κτήριο του Υπολογιστή στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.
mousiko-0315
Πέντε μαθητές μας της Β’ Λυκείου, συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ζήλο σε όλες τις φάσεις των μαθημάτων.

Αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις στον τομέα της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, ενημερώθηκαν για τα επιτεύγματα της βασικής έρευνας στον τομέα αυτό, συνεργάστηκαν με συμμαθητές τους άλλων ελληνικών και ευρωπαϊκών σχολείων (με τηλεδιάσκεψη), γνώρισαν το χώρο και τους ανθρώπους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ένιωσαν την πνευματική ανάταση που δημιουργεί στον άνθρωπο η ίδια η γνώση αλλά και η διαδικασία της ανακάλυψης της. Με αυτή την εμπειρία επέστρεψαν με μεγαλύτερη επιμέλεια στα μαθήματα τους μεταφέροντας την εμπειρία τους και στους υπόλοιπους συμμαθητές τους.
Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές τους Φυσικοί, Πανταζής Γεώργιος και Ρεντίφης Γεώργιος οι οποίοι επιμελήθηκαν τη συμμετοχή και την προετοιμασία τους για το μέγιστο όφελος.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Τζήμας.