Αναβολή Σεμιναρίου «Βιωματικές Δράσεις για την πρόληψη της εξάρτησης».

Τo ΥΠΔΒΜΘ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν την πρόληψη της χρήσης ουσιών, συνεργάζεται βάσει της Γ2/5438/01 Υπ. απόφασης με τον Ο.ΚΑΝ.Α και τα ΚΕ.Π.Ε.ΨΥ για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και την καλύτερη εφαρμογή των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα Σχολεία.

Το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Ν. Φθιώτιδας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, σε συνεργασία με το ΚΕ.Π.Ε.ΨΥ (Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής Ενότητας Λαμίας) οργανώνει τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για τους εκπ/κούς των σχολείων με θέμα: «Βιωματικές Δράσεις για την πρόληψη της εξάρτησης».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να αντιληφθούν πρώτον τις αιτίες που οδηγούν τους νέους στη χρήση ουσιών, και δεύτερον να μάθουν πως μέσα από τις βιωματικές δράσεις θα ενισχύσουν την προσωπικότητα του κάθε παιδιού, ώστε να αποκτήσει αυτονομία, να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις επιρροές που δέχεται και να αποφασίζει συνειδητά και υπεύθυνα για τη ζωή του.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λεωνίδου 9 – 11, 1ος όροφος τις κάτωθι ημερομηνίες: Πέμπτη 15, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015.

Καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο να συμπληρώσουν και να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων στο
email [email protected] dide.fth.sch.gr

 

Επιμορφωτές:

Μπλέτσας Στάθης, Κοινωνιολόγος.

Κοτρώνη Ελένη, Κοινωνική ανθρωπολόγος.

Παπαγιαννοπούλου Τζένη υπ. σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης