Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα των Γερμανικών

ΘΕΜΑ: Δυνατότητα παραλαβής διδακτικού υλικού χωρίς κόστος

Σχετ.: πράξη 67/11-11-14 του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Αξιότιμοι Διευθυντές/ριες,

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες της Γερμανικής,

Σας χαιρετώ πρώτα από όλα και εύχομαι στους μεν Διευθυντές καλή συνέχεια στο   διοικητικό τους έργο, στους δε εκπαιδευτικούς μας καλά αποτελέσματα στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο έγγραφο με αρ. πρωτ. 183793/Δ2 13-11-2014,  η   Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα προσφέρει         διδακτικό υλικό χωρίς κόστος για τη διδασκαλία της Γερμανικής ως  ξένης γλώσσας σε  δημόσια σχολεία της χώρας. Η δωρεά αφορά σε ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και σε τρία πακέτα με διδακτικό υλικό, ένα για κάθε σχολικό επίπεδο (Δημοτικό, Γυμνάσιο,    Λύκειο).

Θεωρώ ότι σε μια τάξη πολυπολιτισμική με διάφορα επίπεδα γνώσεων, ο τεχνολογικός εξοπλισμός και η χρήση εμπλουτιστικού διδακτικού υλικού διευκολύνει να προωθήσουμε τους στόχους μας σε όλο το φάσμα του μαθητικού πληθυσμού. Γι αυτό προτείνω, εάν  ενδιαφέρεστε για τη δωρεά που προανέφερα ως καθηγητής Γερμανικών ή ως διευθυντής ενός  σχολείου, να συμπληρώσετε την σχετική ηλεκτρονική αίτηση που επισυνάπτω (Την έχω μετατρέψει από PDF  σε WORD ούτως ώστε να μπορείτε να τη συμπληρώσετε).

Θα συνιστούσα στους εκπαιδευτικούς ΠΕ07 να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους ώστε να βοηθήσουν στη συμπλήρωση της αίτησης και από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας όπου υπηρετούν (Η αίτηση είναι γραμμένη στα Γερμανικά).  Όπως   αναφέρεται στο έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να   αποστείλουν την αίτησή τους έως τις 20-11-2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος πιέζει (υπολείπονται 3 μέρες ακόμη). Η έγκριση χορήγησης της δωρεάς θα ανακοινωθεί στους επιλεγέντες το αργότερο έως τις 10 Δεκεμβρίου 2014. Οι επιλεγέντες οφείλουν να επιβεβαιώσουν την παραλαβή της δωρεάς εντός της προθεσμίας που θα αναγράφεται στη συνοδευτική επιστολή.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/02/Botschafter__und__Abteilungen/Sachspenden__fuer__guten__DaF__Unterricht.html

  Με εκτίμηση

Δημήτριος Τηλαβερίδης

το έντυπο της αίτησης εδώ
Δημήτριος Τηλαβερίδης
Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ07 (Γερμανικών)
Tηλέφωνο: 210-5241118
FAX: 210-7786024
 Κινητό 6947197919
Email : [email protected]