Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές

Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στη ΝΕΡΙΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο» με τις δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Βάλια Πετούρη. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τις μετεγγραφές;

Να σας δώσω τον αριθμό το χθεσινό, έκλεισε η δεύτερη μέρα εχθές των εγγραφών, 5538 έκαναν αίτηση και πήραν κωδικό για να κάνουν αίτηση μέχρι χθες το βράδυ 10432. Ο κ. Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου που με ενημερώνει. Η προθεσμία είναι την άλλη Πέμπτη, αν πάρουμε το 5 χιλιάδες ως δεδομένο των δύο ημερών και καταλάβουμε ότι έχουμε κι άλλες τέσσερις, πηγαίνουμε στις 20 χιλιάδες, αν και μου λένε ότι τις τελευταίες 1,5-2 μέρες ο ρυθμός θα ανακοπεί. Κάτι κοντά στο 15 χιλιάδες το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα.

Εμείς πάμε σε μία έντιμη εφαρμογή, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί, πραγματικά είναι το πιο καίριο ερώτημα, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί θέλουμε να είναι ο συντομότερος δυνατός, αλλά μέχρι τώρα με 1000 μετεγγραφές, 1200, κάνανε μέχρι τον Φεβρουάριο, Ιανουάριο για να τις απαντήσουν, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Με αυτό το κύμα των 15 χιλιάδων εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τώρα, γι΄ αυτό στο Υπουργείο Παιδείας κάνουμε την αίτηση, όσοι δεν το ξέρουν να το μάθουν τώρα, στο Υπουργείο Παιδείας κάνουν την αίτηση και το Υπουργείο Παιδείας ταξινομεί και διοχετεύει στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να πάρει γρήγορες απαντήσεις.

Θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά η στατιστική τι λέει; Η δύναμη των γεγονότων. Αφού με τον πολύ μικρότερο αριθμό τελειώνανε Γενάρη, ίσως εμείς χρειαστούμε αυτό το χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάμε πάρα πολύ συντομότερα.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.