Ευρωπαϊκό πρόγραμμα GRUNDTVIG για τη πρόληψη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβεία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας,  υλοποιεί ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα GRUNDTVIG με τίτλο “LET’S SAVE OUR CHILDREN” με σκοπό  την πρόληψη της χρήσης ουσιών στην εφηβεία, αναγνωρίζοντας  τις συνθήκες που επιτρέπουν και διευκολύνουν την εξάπλωση ενός τέτοιου κοινωνικού φαινομένου αλλά  και τις αιτίες που οδηγούν τους νέους σε αυτές τις επιλογές.

Το γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας,  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, προτίθεται να οργανώσει:

1) Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για  εκπαιδευτικούς, με θέμα «Εφηβικές αναζητήσεις γύρω από την εξάρτηση και οι ψυχικές διαδρομές των εφήβων»

2) Σχολή γονέων με στόχο την ενδυνάμωση του γονεϊκού τους ρόλου.

3)Ενημερωτικές συναντήσεις- ομιλίες για τη σχολική κοινότητα και βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές/τριες του προγράμματος. Συνεργαζόμενοι τοπικοί  φορείς (ΚΕ.Π.Ε.ΨΥ και ΟΚΑΝΑ)

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου και 4ου ΓΕΛ Λαμίας. Πρόκειται για τετραμερή σύμπραξη, με εταίρους (Αγγλία, Τουρκία, Πολωνία). Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις: μία στην πόλη Iskenderun της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2014 και μία στην πόλη Rzeszow της Πολωνίας τον Ιούνιο του 2014. Η επόμενη επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για το Λονδίνο τον Οκτώβριο 2014. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των εταίρων στη Λαμία τον Ιούνιο του 2015.

Το σχολείο είναι ένας από τους φορείς που μετέχουν στη διαμόρφωση και την υιοθέτηση στάσεων και συμπεριφορών που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών. Ο χώρος του σχολείου μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα επιρροής των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα όταν εξασφαλίζεται η συνεργασία με την οικογένεια και την τοπική κοινωνία.

περισσότερες πληροφορίες: Τσαρούχα Βικτωρία

newsletter-1-in-greek..doc
newsletter-2-in-greek.doc

http://letssaveourchildren.org/

LetsSeve