Διασκεδάζουμε με τη Φυσική

algodooΤο εκπληκτικό πρόγραμμα με το όνομα Algodoo μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε στην πράξη πώς δουλεύουν οι νόμοι της Φυσικής σε ό,τι αφορά την αλληλεπίδραση των σωμάτων μεταξύ τους. Είναι δωρεάν και υποστηρίζει Windows και iOS.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός και προφανής και θυμίζει περισσότερο παιχνίδι παρά εφαρμογή Φυσικής. Φαίνεται ότι οι δημιουργοί του είχαν έμπνευση όταν το σχεδίαζαν, ή δεν τους άρεσε ο τρόπος που διδάχτηκαν Φυσική στο σχολείο (σε ποιον αρέσει άραγε;)

Έτσι, στο πρόγραμμα απλά σχεδιάζουμε αντικείμενα με το ποντίκι και τα βάζουμε να συγκρουστούν, να υγροποιηθούν κ.λπ.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα αντικείμενα, όπως υγρά, γρανάζια, ελατήρια και να παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά τους. Επίσης, μας επιτρέπει να “παίξουμε” με διάφορες παραμέτρους, όπως η βαρύτητα, η αντίσταση, ο συντελεστής τριβής κ.λπ.

Η προσομοίωση των νόμων της Φυσικής είναι πολύ καλή και με τη βοήθεια του προγράμματος, μπορούμε να μάθουμε στο παιδί μας την εφαρμογή όλων εκείνων των βαρετών τύπων που γράφει ο δάσκαλος στον πίνακα. Εάν τώρα είμαστε δάσκαλοι και δεν έχουμε πρόσβαση σε πραγματικά πειράματα, γιατί να μην φέρουμε το iPad στο σχολείο και να κάνουμε επίδειξη μέσα στην τάξη; Σίγουρα έπειτα από αυτό, θα έχουμε κερδίσει τους μαθητές μας.

http://www.algodoo.com/

πηγή: ΟΤΕ life