Διεθνής Δράση της Google που αφορά στους μαθητές ηλικίας 13-18

4o Google Science Fair 2014 (27/02/2014)

Ξεκίνησε το τέταρτο Google Science Fair, ο μεγαλύτερος διεθνής online διαγωνισμός επιστήμης για μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών. Το Google Science Fair βοηθάει να ανακαλύψουμε την επόμενη γενιά των επιστημόνων και μηχανικών που θα αλλάξει τον κόσμο.

Στον περσινό διαγωνισμό Google Science Fair 2013, ο Χαράλαμπος Ιωάννου, ένας δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής από την Αθήνα, βρέθηκε στους 15 διεθνείς φιναλίστ του διαγωνισμού ξεχωρίζοντας από χιλιάδες συμμετοχές από 120 χώρες με το εξωσκελετικό γάντι του, μια καινοτομία με θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από τη Google σε συνεργασία με το Scientific American, το National Geographic, το Virgin Galactic και τον όμιλο Lego με σκοπό να ενθαρρύνει τους νέους μας να προσεγγίσουν την επιστήμη με ένα διαδραστικό τρόπο. Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή: οι μαθητές πρέπει να καταθέσουν την ιδέα τους μαζί με μια τεχνική ή ένα πείραμα που να περιγράφει και να επαληθεύει την καινοτομία τους.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 12η Μαϊου. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.googlesciencefair.com.

Τα βραβεία του φετινού διαγωνισμού περιλαμβάνουν ένα 10μερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με το National Geographic Endeavour, επίσκεψη με την ομάδα της Virgin Galactic στο Spaceport America που προετοιμάζεται για διαστημική πτήση για να καλωσορίσει τους αστροναύτες κατά την επιστροφή τους στη Γη, ψηφιακή πρόσβαση για ένα έτος στο επιστημονικό αμερικανικό περιοδικό Scientific American και υποτροφία από τη Google.

πηγή: saferinternet.g