Αποθετήριο εργαλείων ψηφιακής μάθησης και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Inspiring Science Education (ISE)

Το έργο Inspiring Science Education (ISE) (http://inspiring-science-education.net/) αποτελεί μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή προσπάθεια με στόχο να ενθαρρύνει την υιοθέτηση και χρήση εργαλείων εξ αποστάσεως μάθησης (eLearning) και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία και έχει σκοπό την ενίσχυση και προώθηση του μοντέλου της ομαδο-συνεργατικής και διερευνητικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στα σχολεία της Ευρώπης.

To ISE συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Policy Support Program (CIP-ICT-PSP) και υλοποιεί τους βασικούς στόχους της “Digital Agenda for Europe – Action 68”. Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2016.

Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι 30 φορείς από 14 ευρωπαϊκές χώρες, όπως Εκπαιδευτικοί, Ερευνητές, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Σχολικά Δίκτυα, Ευρωπαϊκές Ενώσεις, Κοινότητες Εκπαιδευτικών, Εταιρείες Τεχνολογίας, Εταιρείες Ανάπτυξης Ψηφιακού Περιεχομένου.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών (IASA), η εταιρεία Velti AE και η επιχείρηση SETApps.

Το συντονισμό του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία Intrasoft International.

Στην πιλοτική εφαρμογή του έργου προβλέπεται να ενταχθούν συνολικά 5.000 σχολεία, από τα οποία τα 420 σχολεία θα είναι από την Ελλάδα.

Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι:

  • Να υποστηρίξει την υιοθέτηση και χρήση εργαλείων εξ αποστάσεως μάθησης (eLearning) και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία.
  • Να βελτιώσει την ενσωμάτωσή τους στα Εθνικά Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών.
  • Να μυήσει 10.000 εκπαιδευτικούς και 100.000 μαθητές σε 5.000 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Φιλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία) στη χρήση εργαλείων εξ αποστάσεως μάθησης (eLearning) και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.
  • Να βοηθήσει του μαθητές να απολαμβάνουν πραγματικά την διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, Νέων Τεχνολογιών, Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM αντικείμενα).

ise

 

ise2

 

επιμέλεια άρθρου: Καλοδήμος Δ., Φυσικός

1 thought on “Αποθετήριο εργαλείων ψηφιακής μάθησης και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Inspiring Science Education (ISE)

  1. Ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν πιλοτικά στο Open Discovery Space είναι και το Γυμνάσιο Κάτω Τιθορέας.

Comments are closed.