Το πρόγραμμα Hydrobot για σχολεία

Τα Hydrobots, τα ρομπότ του νερού, είναι εδώ για να συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους φίλους της ρομποτικής, της ναυπηγικής, των ηλεκτρονικών, των κατασκευών και όχι μόνο. Φτιαγμένα από απλά υλικά, τα Ηydrobots δίνουν την ευκαιρία στους λάτρεις των κατασκευών να φτιάξουν ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα, το οποίο μπορεί να πάει όσο βαθιά επιθυμεί ο δημιουργός του για να εξερευνήσει τον πυθμένα της θάλασσας, της λίμνης ή του ποταμού. Με τη βοήθεια αισθητήρων και άλλων συσκευών που μπορεί να προσθέσει ο δημιουργός του, το Hydrobot μπορεί να κάνει μετρήσεις βάθους, να λάβει δείγματα νερού για ανάλυση, αλλά και να τραβήξει μοναδικές υποθαλάσσιες φωτογραφίες ή video.

Ήδη πάνω από 100 σχολικές μονάδες και περισσότεροι από 1000 μαθητές από ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια έχουν συμμετέχει στο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια. Τα αποτελέσματα που πέτυχαν είναι πολύ ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά για την συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος. Από την προσπάθεια αυτή προέκυψαν κατασκευές που καλύπτουν το φάσμα από απλές, βάση των αρχικών σχεδίων, μέχρι πολύπλοκες που ξεπερνούν κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες. Στο forum του προγράμματος μπορείτε να δείτε την δουλειά των διάφορων σχολικών ομάδων.

Επειδή όμως καμιά τεχνολογία δεν είναι μόνο για εξερεύνηση … σύντομα οι δημιουργοί των Hydrobots θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για μεγάλα βραβεία.

Το πρόγραμμα Hydrobot

http://hydrobots.gr