25-08-2022 Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη – Μακρή για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών 

IMG 20220723 WA0000

25-08-2022 Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη – Μακρή για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών 

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων ανέλαβαν, για μία ακόμη φορά, πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προσφέρουν έκπτωση έως 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, καθώς και των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 4-9-2022 έως και 8-9-2022. Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής:

-Attica Group (Super Fast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways)

-ANEK Lines

-ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ (ANEK)

-Minoan Lines

– Fast Ferries

– Golden Star Ferries

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης στην έκδοση των εισιτηρίων είναι η επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους καθώς και η Αστυνομική τους ταυτότητα. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ευχαριστούν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναγνώριση στο έργο των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι θα καταδείξουν ιδιαίτερο έργο και προσφορά στην εκπαίδευση των νέων της χώρας μας.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας