07-07-22 Συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας – Αλλαγές στη συμφωνία

GG1

07-07-22 Συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας – Αλλαγές στη συμφωνία

Στη Γερμανία βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος, επικεφαλής των μελών της ελληνικής πλευράς του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ) για την 3η συνεδρίαση του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6.7.2022 στη Λειψία.  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που έγινε υπό την προεδρία της Γερμανίδας Ομοσπονδιακής Υφυπουργού Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας κας Μαργκίτ Γκοτστάιν και διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, έγινε γνωστή στα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου η συμφωνία των δύο Κυβερνήσεων για τροποποίηση της υπάρχουσας, που είχε υπογραφεί στις 4.7.2019. 

Η συμφωνία αυτή, που ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της ελληνικής πλευράς, επετεύχθη κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε ο κ. Γεώργιος Βούτσινος με την κα Μαργκίτ Γκοτστάιν στις 11.4.2022 στο Βερολίνο και ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της ελληνογερμανικής διυπουργικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 12.4.2022.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εποπτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων θεμάτων, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και οι δράσεις του ΕΓΙΝ για το έτος 2022.

GG2


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας