29-06-22 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα για την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Στιγμιότυπο οθόνης 94

29-06-22 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα για την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος παρέστη στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022 των εκπαιδευτικών δομών, Δημοτικού, Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις και Δημοσίου Ι.Ε.Κ., που λειτουργούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξέφρασε στους μαθητές τη χαρά της που βρίσκεται μαζί τους μια τέτοια μέρα και τους συνεχάρη για τη δημιουργικότητα, το θάρρος και την προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις συνθήκες του εγκλεισμού μέσα από τη γνώση, με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και του Διευθυντή της δομής κ. Πέτρου Δαμιανού.  

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, καθώς και γονείς και συγγενείς των μαθητών, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους των εκπαιδευτικών δομών και σε έκθεση με δημιουργίες των μαθητών. Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Αντιγόνη» βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές των δομών.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας