17-06-22  Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

rsz 1image02121 

17-06-22  Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να την ενημερώσει για το νέο Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Κατά την επίσκεψή της, η Υπουργός παρουσίασε τις βασικές πτυχές του σχεδίου νόμου που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας και την ενίσχυση της λειτουργικότητας των Ιδρυμάτων μας, την προώθηση της σύνδεσής τους με την κοινωνία, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του ΔΟΑΤΑΠ, αλλά και τα οφέλη που αποκομίζουν οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί, τα ίδια τα Πανεπιστήμια και συνολικά η κοινωνία μας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά συνάντησα σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό να την ενημερώσω για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υποβάλαμε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Ένα σχέδιο για νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ μας, που στοχεύει στη δυναμική προσαρμογή του ελληνικού Πανεπιστημίου στις ανάγκες της κοινωνίας, στην παροχή νέων δυνατοτήτων στα ΑΕΙ μας, στους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς και τους πολίτες, στην προσαρμογή στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων που ήταν αρρύθμιστα ή μερικώς ρυθμισμένα, καθώς και στην κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την παροχή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διαρκές ενδιαφέρον της για την Παιδεία, η ποιότητα της οποίας καθορίζει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας μας

 fd7251f5 f360 4645 8646 0df4e84e57f3

c129a636 b9e5 42f9 813a f68bca69551d


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας