19-05-22  Η Ζ. Μακρή στην παρουσίαση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

IMG 20220519 WA0002

19-05-22  Η Ζ. Μακρή στην παρουσίαση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην παρουσίαση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας «Αναζητώντας την κληρονομιά του ‘21 στη Μακεδονία του 19ου αιώνα», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου», με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. 

Το έργο υλοποιήθηκε από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κα Μακρή ανέφερε στον χαιρετισμός της: «Ένας εξαιρετικός τρόπος για να τιμήσουμε την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και το φετινό μήνυμά της «Η Δύναμη των Μουσείων», που επελέγη από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με σκοπό  να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και στρατηγικοί εταίροι στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα αποτελεί τη γέφυρά μας με το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και ανταποκρίνεται, με μια ολιστική προσέγγιση, στις έννοιες της βιωσιμότητας, της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών, της προσβασιμότητας και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης.

Είναι τιμή μου να συμμετέχω ως Υφυπουργός Παιδείας στην παρουσίαση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας «Αναζητώντας την κληρονομιά του ‘21 στη Μακεδονία του 19ου αιώνα» και είμαι σίγουρη ότι οι εκπαιδευτικοί μας θα αξιοποιήσουν αυτό το σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο που απευθύνεται στην εκπαιδευτική πράξη μέσα στην τάξη, έναν οδηγό με εμπεριστατωμένο περιεχόμενο, μια ψηφιακή αποτύπωση, που ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές και παρουσιάζει διαδραστικά την ιστορία της Μακεδονίας του 19ου αιώνα».


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας