10-05-22  Μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν για τη σύγχρονη τέχνη στο Υπουργείο Παιδείας

ypourgeio central

10-05-22  Μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν για τη σύγχρονη τέχνη στο Υπουργείο Παιδείας

Στην έκθεση έργων τέχνης αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία φιλοξενείται στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ξεναγήθηκαν μαθητές και τις μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, μαθήτριες και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σύγχρονη τέχνη και τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι δημιουργοί των έργων. Η Υπουργός ρώτησε τους μαθητές ποιο ήταν το αγαπημένο τους έργο και γιατί, με το κάθε παιδί να απαντά ποικιλοτρόπως, εκφράζοντας τις σκέψεις και την αγάπη τους για την τέχνη και τη δημιουργικότητα.

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, υλοποιεί από το 2017 μια σειρά εικαστικών δρώμενων με δανεισμό έργων του Συλλόγου των Αποφοίτων της σε δημόσιους φορείς. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν το πρώτο που φιλοξένησε  600 έργα το 2017, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Ιωάννη Παντή, τότε Γενικού Γραμματέα. Φέτος, το Υπουργείο υποδέχεται ξανά, μετά τους περιορισμούς του κορωνοϊού, τα παιδιά στην Κεντρική Υπηρεσία, στο πλαίσιο δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Βιωματικό Πρόγραμμα STEAM και επίδειξη της συλλογής της Πινακοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.» και «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια». 

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Σήμερα, μαζί με μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού περιηγηθήκαμε στην εντυπωσιακή έκθεση σύγχρονης τέχνης της Ανώτατης Σχολής καλών Τεχνών, που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μόνιμα στο Υπουργείο. Τα παιδιά μελέτησαν και περιεργάστηκαν τα έργα, έμαθαν για αυτά και διεύρυναν τους ορίζοντές τους μέσα από την τέχνη. Προσκαλούμε κι άλλα σχολεία να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν από κοντά εξαίρετα έργα φοιτητών της Σχολής. Ευχαριστούμε θερμά την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για την εξαιρετική συνεργασία. Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται και στις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη διοργάνωση των πλούσιων εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων.»

ypourgeio 1

ypourgeio 2

ypourgeio 3

ypourgeio 4

ypourgeio 5


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας